type='text/javascript'/>

Balik kampong lagik..

Friday, June 26, 2009

Today, kami balik kampong lagik..reason?nak jumpe my FIL yg sakit n xbrapa sihat..cian Ayoh..rindu kat anak ksyangan kot..(laki aku ler anak ksayangan die)Akhir2 nih die xbrape slera nak makan..tuh yg takder tnage..Ermm..Aku sgt la sedih bile my FIL sakit..walaupon aku baru jer jadik DIL die xsmp 2 taun aku ttp sygkan die cm ayah sendirik..Plus,aku bertambah sedey bile nengok enche suamiku yg terchenta susah ati tringat ayahnya yg jauh dimata..Ari nih nek bas jek..walaupon br gaji tapi aku tibe2 rela nek bas..sbbnye bek aku simpan duit tiket.Spend kalo2aku nak sopin kat sane..kui..kui..lagipon enche suami mau byr yuran sekolah die tuk next sem..mana mau korek?Ari Sabtu mau ajak enche suami g KB.mau serang pasar lame(Pasau nih bukan pasau siti khadijah.aku xtau name pasau nih)motif? En.Syahir & En.John kem beli baju batik..huhu..Aku pilih gerenti chantek..tak tipunye..tanye en.John planggan tetap aku.kalo aku balik klantan konpem kem beli batik..bley niage nih..hik2..ade sesaper lagik nak kem?

Read more...

Langkah Pertama Si kecil..

Wednesday, June 24, 2009

Smalam aku baru jer bace ttg artikel Langkah Pertama Sikecil dlm paper..Artikel Johnson Baby..psl kebaikan urutan bagi baby utk meransang motor pergerakan dieorg.. Urutan ajaib n sentuhan ibu nih bole meransang n merapatkan hubungan antara ibu dan anak..Baby2 nih development dieorg adalah berbeza.Maksudnya bagi setiap baby xsame dieorg nyer perkembangan..Ada yg cepat ade yg lambat..tak semestinya development dieorg cepat dieorg bijak,yg lambat xbijak.Pendapat tersebut sangat lah salah..so, kepada ibu bapa yg development agak lambat, tak perlu la risau..Jangan paksa mereka kalau sikecil masih xberjalan lagi..berikan si kecil mase, sambil kita bantu mereka dengan ransangan.. (nih aku dah summarykan dah artikel tuh menjadi aku nye artikel sendirik..huhu)
Nota gedik:aku baru jer nak urut kaki Eusoff smalam,tapi aku balik dr jog smlm die tetibe jer jalan depan aku!ha!satu yg sgt miracle bile die dah jalan sbb aku br jer nak applykan urutan kat kaki cam artikel tuh tulis..a'dullillah..pasni Uwan belikan kasut Rayyan yek..huhu..
video

Read more...

Guyang Gerudi Inul..

Tuesday, June 23, 2009

Hua3x layan anak aku wat guyang gerudi Inul..huhu..montot nye yg tombam guyang2..
video

Read more...

My weekend-lepaking with adik2ku terchenta

Sunday, June 21, 2009

Ekceli Suamiku yg tersyg g kusus kt A'Famosa Resort Mlaker.so,weekend aku n Eusoff tanpa die..huhu..seb bek ler Angah & Atiq dtg..Dpt ler jenjalan ng adik2..rase best gilak sbb dah lamer xjln ng dieorg..cam zaman dare dulu..really miss that moment..

Sabtuku:

Jenjalan kat alamanda jek..nak jenjalan jejauh tak der sen..almaklum xgaji lagik..
sopin tingkap jele..tapi Adah smpt rembat satu peep toe wane puteh.. sgt kiut & cantek.. huaargh jeles nye haku!!!Abg..nak jugak nanti..huhu..:p
Pas menketedarah n pusing2 smp lebam Igt nk p tgk rowing jap, tapi adik2 aku cam xbernafsu jek.lagipon aku bkn tau pon kat mane tempat menatang tuh kt ne.so,ktorg pon calo blk umah jele..



Malam, adik2 aku ajak p Dataran Mesjid..klua pon dah lambat gak da pukol 1o lebey pon time tuh..Angah Kunun2nye nak men kete kontrol..tapi hampeh,kete tuh rosak..dok lepak smbl download2 lagu..

Ahadku
dari pagi smp ptg dok umah..quite boring..tulun adik aku download lagu2 techno.nth mende ape ntah ske sgt ng lagu techno..skt je lubng tinga aku rase..tapi layan kn jele permintaan adik2 aku..syg nye psl..

Pukol 5 lebey br klua..bwk Eusoff g swimming..huhu..ekceli ni 2nd time die men2 air..seperti bese dah p mesti xnk balik..huwaaa..letih woo..pegang die..dala aku kene masuk skalik..seb bek air dlm kolam tuh xkua abes..maklumla spesis yg terlebey isik ni masok..kalau x cian bdk2 yg tgh men2 air tuh..
tapi yg aku pelik dlm air leh plak anak aku jln.nape lar kt darat xnk jln??konpius mak nak ooii..

Read more...

Happy Father's Day (slamat ari bapak)


Aku bet la,mesti ramai yg xtau bile sbenau nye ari bapak..ari mak pon ramai yg xtau apetah lagik ari bapak..harap TV wat eklan ler br..Ooohh..arini ari bapak.. Utk Pengetauan bg yg xtau.Ari mak diraikan diseluruh dunia pd ari ahad minggu ke 2 bulan Mei,Ari bapak plak ari ahad minggu ke 3 bulan Jun.maknenye taun ni, arini ler ari bapak..xrugi pon kite igt ari2 penting nih..sbb byk sgt jasa yg diaorg bg ka kt..niway,Happy Fathers Day to Ayah(xterbalas jasamu,walaupon skarng ayah cm dah jauh dari kami),Ayah mentuaku(moga2 sihat slalu) & xlupe suamiku terchenta.Moga2 jd ayah yg mithali for Eusoff..Aminn..


Aku Sayang kamu..

Read more...

Korek Idong..eh rahsia idong!

Thursday, June 18, 2009


Rahsia Hidung
Rahsia Tuhan menjadikan setiap umat-Nya berbeza antara satu sama lain. Setiap manusia ciptaan-Nya begitu unik dan mempunyai keistimewaan yang tersendiri. Mungkin ramai yang tidak menyangka selain wajah dan tingkahlaku seseorang, bentuk hidung juga memainkan peranan dalam menyingkap peribadi seseorang itu. Jadi apalagi, cuba anda kaji dan selidik peribadi pasangan anda dengan melihat bentuk hidungnya… huhu


1.Id0ng panjang (idong e mukan mende len):
Jika pasangan anda memiliki bentuk hidung seperti ini, dia merupakan seorang yang mempunyai personaliti yang kukuh dan berpotensi untuk mempengaruhi orang lain yang berada di sekelilingnya. Dia seorang yang bercita-cita tinggi dan sangat sensitif orangnya. Jadi janganlah anda sengaja ‘mencari pasal’ dengan mereka yang berhidung panjang.
Selain itu, mereka juga mudah membantu dan sangat bermurah hati, hanya pada mereka yang tahu menghargainya! Anda tidak perlu membalas pertolongannya cukup sekadar anda menghargai bantuan yang dihulurkan itu. Mereka yang berhidung panjang juga dipercayai bijak menonjolkan diri dan mudah berjaya dalam perniagaan dan bidang seni.

2.Idong kecik :
Si empunya hidung kecil, mempunyai daya imaginasi yang tinggi dan berbakat dalam bidang seni. Dia juga suka mengejar sesuatu yang baru dalam kehidupan. Bagi mereka yang berhidung kecil, suka mencuba sesuatu yang baru dalam kehidupan.
Dia juga seorang yang peramah, dan amat mudah menyesuaikan diri dengan keadaan sekelilingnya. Adakalanya sikap mereka sukar diramal dan mereka bersikap kebudak-budakan. Jadi usahlah anda rasa bosan dengan sikap si hidung kecil kerana mereka sememangnya seorang yang manja.
Awas, pemilik si hidung kecil tidak tetap pendirian. Dia juga mudah dipengaruhi oleh orang lain dan bersikap terburu-buru dalam membuat keputusan, tanpa memikirkan pro dan kontra keputusan tersebut. Ha… bila dah tersilap langkah, tiada gunanya lagi…

3.Idong paruh burung :
“Eh, betullah. Sekali pandang, hidung dia macam paruh burung, nampak macam patahkan!” Mungkin itu yang akan anda perkatakan apabila ternampak seseorang yang mempunyai hidung jenis ini. Ha… jangan tak tahu… mereka yang mempunyai hidung jenis ini ada keistimewaannya. Mereka mempunyai pendirian yang teguh dalam membuat sesuatu keputusan dan tidak mudah terpengaruh dengan kata-kata orang lain.
Mereka cukup tegas dalam apa jua keadaan, tidak terburu-buru dan menunggu masa yang sesuai sebelum membuat sesuatu tindakan. Pasti ramai yang berminat dengan pemilik si hidung paruh burung ini kerana daya pemikiran mereka cukup imaginatif, kreatif dan bijak, tetapi mereka agak sukar untuk mencari cinta sejati dalam kehidupan mereka.

4.Idong tajam :
Ha… jaga-jaga dengan pemilik si hidung tajam! Mereka ini jenis yang memandang kebendaan. Bagi mereka aset dan wang adalah segala-galanya. Tiada apa lagi yang penting selain dua perkara tersebut. Erm, jangan salah faham, pemilik si hidung tajam ini, bukanlah kaki pisau cucur, mereka mengumpulkan aset dan mencari wang dengan tulang empat kerat mereka dan bukan menumpang kekayaan orang lain. Mereka sanggup bekerja keras demi memastikan kehidupan mereka selesa dan senang.

5.Idong lurus:
Bertuahnya kalau anda berdampingan dengan si pemilik hidung lurus. Ha… mereka ini merupakan seorang yang setia dan adil dalam menyelesaikan sesuatu perkara. Mereka adalah golongan yang sanggup berkorban demi orang lain berbanding menjaga kepentingan sendiri. Si hidung lurus akan mencari pasangan hidupnya yang juga setia dan tidak menipu. Awas, sekali anda telah menipu si hidung lurus, peratus kepercayaannya kepada anda akan turun ke tahap 0%. Jangan main-main.

6.Idong kembang (jambu air):
Mereka yang berhidung kembang merupakan seorang yang aktif dan cekap dalam melakukan apa jua kerja. Mereka seorang yang artistik dan suka mempelbagaikan aktiviti seharian mereka. Jika anda ingin meminta pertolongan, carilah pemilik hidung kembang sebab mereka akan membantu anda pada bila-bila masa. Mereka mudah kasihan kepada teman-teman, sehingga tidak sanggup untuk mengecewakan sesiapa.

7.Idong runcing:
Mereka yang berhidung runcing adalah seorang yang lemah-lembut dan amat berdiplomasi. Ha… jangan tak tahu, mereka yang berhidung runcing juga licik orangnya, mereka juga bersikap pentingkan diri sendiri. Satu lagi kelemahan si hidung runcing, mereka mudah terpengaruh dengan apa juga yang dilakukan oleh orang lain. Mood mereka sukar dijangka, jadi janganlah anda melakukan sesuatu yang ‘bodoh’ kerana ia akan menjerat diri anda sendiri.

8.Idong pesek:
Mereka yang memiliki bentuk hidung seperti ini merupakan seorang yang kuat berahsia. Orang yang tidak mengenali pemilik si hidung pesek tidak akan dapat menjangka perasaan mereka dari semasa ke semasa. Mereka juga dikatakan kurang yakin dalam melakukan sesuatu perkara, sedangkan mereka sebenarnya boleh menyelesaikan perkara tersebut dengan baik. Si hidung pesek cukup ramah dan mudah mesra walau dengan sesiapa sahaja. Mereka boleh membuatkan orang lain cukup senang dengan kehadiran mereka.
So, ape jenis korg @ pasngan korg nye idong?Erm, apalagi pastikan bentuk idong pasangan anda agar mudah untuk anda mengenalpasti peribadi atau personalitinya.snif..sniff.. Selepas ini, tiada lagi alasan untuk anda tidak mengetahui peribadi pasangan anda…

Motif aku letak gambau anak aku:idong die jenis kecik (jenis no.2 tuh)cam aku..dulu kecik2 pakcik aku ske pakaikan sunglass kat aku bile time amik gambau.tapi disebabkan aku nye idong kecik terpakse mendongak kit takut sunglass jatuh..huhu..

Nota gedik:aku ade sorg kawan bek yg idong jenis no.6 tuh..die ler kwn aku kat opis nih..kwn bek donia akhirat..aku ler anggap..tak tau ler plak aku ni cmne plak..

Read more...

Kodok's wedding

Friday, June 12, 2009


my fwen Mr Kodok with his wife(aku tak tau name)
Ampun ye dok aku curik gambau ko kawen nih msk lam hentry aku..aku bkn per cam best jek aku tgk kengkawn kite yg dtg tuh..jeles nye..tak dpt jumpe korg sumer..aku rindu gile ng korang..dahler aku terkilan btl xdpt dtg.da ler time aku ko dtg..wateve pon aku ttp mendoakan kebahagiaan ko Dok..



Nota gedik:Bani,azie & Sham n Idey bertambah gebus cam aku.
Pakis, Fida & sukon aku rindu ler bile nak dtg putrajaya?

Read more...

Kelik Kapong..hohoho..kelik kapong..hati riang..

Thursday, June 11, 2009


Last Kamis ari tuh aku balik klate..huhu..4 bulan sudah tidak menjengok mertua ku syg itu..Balik bercuti & sebab utamanya my SIL Yana Tunang..Balik kampong aku hangkut sakali C Adah(Adah adik pompuan aku,merangkap bibik Eusoff ble die cuti sem..haha!ya ampun..jgn marah ye bu..)..aku bukan ape nanti aku wat keje, die leh tolong2 aku jage anak aku tuh..(padan muke ko bu, dpt akak cam aku)almaklum jele anak aku tuh asik nak melekap jek..mentang2 mak die cam bruang panda..huhu.. sgt Xcited gaks sbb dah lame tak alik..So dis time nek MAS plak..sbb?Airasia mahal time tuh!cuti sekolah kan..
Time check in anak jantan aku tuh sempat mngorat anak dare org..baby tuh kiut sgt..name Zahra..tapi dah pandai jalan..yang tak tahan tu leh pelok anak aku siap cemolot!amboi2..anak aku pon tergedik2 ske..Eusoff2 gatal ye ko nak..jalan pon lom apatah lagi sunat..ruppe2nye baby Zahra pon nak alik klate gaks..Ade jodoh kot..besau2 nanti jumpe balik gaknyer..huhu mak die plak yg lebey2..

ehem2..


sampai sudah..

aku with Adah..

Malam 2nd aku p jenjalan kat WCY..
aku:Bang jom p WCY..
Laki aku:WCY tuh per?
aku:Wakaf Che Yeh le bang oi..
Laki aku:Uiks leh cam tuh.Abg org Klate pon tak pggl WCY
Hihi..



beli dik jgn tak beli..

sempat posing..

jersi pasukan bola yg kontrobesi..huhu

makannz2..pas berpeloh jln satu pasau..cam sauna kau panas nyer..mcm2 ade..tak sopin pon..pitih takdok..kering..xper sopin tingkap..janji puas bijik aku.. bijik mater aku lah!otak kuning betol!

Yana Tunang
6.6.2009 My SIL pon Tunang..aku besele jadik org blakang tabir jer..so tak dek le aku amik gambau pon..just tompang happy tuk SIL aku..anyway Hapi Besday wat Yana smalam..Moga2 pjg umo mrh rezeki n happy slalu..

My lovely SIL yg sweet menanti dengan debaran


Rombongan minang


Hantaran Pihak lelaki

Hantaran Pihak Pompuan
Balik!
Balik Putrajaya plak nek ketapi..fuuhh tobat xnak nek lg dah..terbakau aku nye montot yg lebau nih..berkematu dah jadinyer..dah lah duduk 12jam..ekon plak sejok smp ke tulang2 aku walaupon lemak aku nih tebal..







Mule2 nek ketapi cam gayat skit kan,lepas dah 3jam smua dah tebongkang!

Read more...

dua jiwa satu hati,,,

Friday, June 5, 2009

mak aaai.. jiwang la plak den nyo hentry nih..hihi..lamenye aku xhapdet..aku sgt lah sibuk (sibuk ker?)smp nak menghapdetkan menatang nih pon tak sompek..plus2 haku rase mcm malas giles nak hapdet menatang nih sebabnye seber yg lombap sgt!seperti yg aku janjikan (aku janji pade diri sendiri,bukan sesape,bukan ade org pon nak bace blog haku nih..aku wat tuk diri aku sendirik jer) aku nak menguploadkan gambau2 C Ajul&Ieda nyer gambau kawen2..Sebagai kenang kenangan..dah kawen pon adik aku nih..dah ehem..ehem.. dah pon....Oops!ape2 pon selamat pengatin lame(dah sbulan nikah) buat korang berdua..to Ieda welcome to our family..naseb ko lah masuk famili haku.. sonok ke?hahaha!soklan cepumas..Moga2 berbahgie hingga akhir hyt..Moga2 dua jiwa satu hati smp ke akhirat sana.. cpt skit proses baby tuh Eusoff xsabau nak geng nih..huhu..
Nota gedik 1:thanx kpd Mak Tam n Famili, Pak Tan n famili,Pucin(ko dah kire adik angkat aku dah time aku kawen pon ko berkampong kat umah aku)..n the others yg dtg tulun2 Keje kawen ajul tuh..
Nota gedik 2:To sedare aku kat kg.Kerangai tuh specially kazen2 aku.walaupon korag dtg time makan jer tak tolong hape2 pon (time korg wat keje kawen Cbuk suh adek2 aku wat keje smp nak ilang nyawa)kiteorg halalkan..wat pengetahuan korg Ajul kawen cpt pon lantak die ler duit die..die tak mintak satu sen pon kat korg!die jamu korg makan lagik ade le..molot korg mmg takdek insuran kan?aku pon tak pedulik ape korg nak kutuk @ckp psl adek aku!
So Layaanzz..







Read more...

Ngantuknyer!!!

Monday, June 1, 2009


(huhu skali imbas Panda nih cam aku jek)
adoss mate aku nih berat betol..ngantuk+letih..(nih semua pasal adik aku nye keje kawen)aku ler yg jadik org kuat utk menjayakan majlis die.dari urusan planning smp lah masak!aku pon cam xcaye yg aku leh masak tuk kenduri!malam tadi smp putrajaya pon pukol 12..Walaupon majlis sederhana jek tapi aku rase meriah gak..jemputan pon sekitar sedara mare saje..Nanti kalau sempat aku wat entry sekitar majlis Ajul & Ieda..

Read more...

H.A.R.I2 B.E.R.S.E.J.A.R.A.H

Lilypie - Personal pictureLilypie Daisypath

About This Blog

Picture

Picture

Blog Archive

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP