type='text/javascript'/>

Langkah Pertama Si kecil..

Wednesday, June 24, 2009

Smalam aku baru jer bace ttg artikel Langkah Pertama Sikecil dlm paper..Artikel Johnson Baby..psl kebaikan urutan bagi baby utk meransang motor pergerakan dieorg.. Urutan ajaib n sentuhan ibu nih bole meransang n merapatkan hubungan antara ibu dan anak..Baby2 nih development dieorg adalah berbeza.Maksudnya bagi setiap baby xsame dieorg nyer perkembangan..Ada yg cepat ade yg lambat..tak semestinya development dieorg cepat dieorg bijak,yg lambat xbijak.Pendapat tersebut sangat lah salah..so, kepada ibu bapa yg development agak lambat, tak perlu la risau..Jangan paksa mereka kalau sikecil masih xberjalan lagi..berikan si kecil mase, sambil kita bantu mereka dengan ransangan.. (nih aku dah summarykan dah artikel tuh menjadi aku nye artikel sendirik..huhu)
Nota gedik:aku baru jer nak urut kaki Eusoff smalam,tapi aku balik dr jog smlm die tetibe jer jalan depan aku!ha!satu yg sgt miracle bile die dah jalan sbb aku br jer nak applykan urutan kat kaki cam artikel tuh tulis..a'dullillah..pasni Uwan belikan kasut Rayyan yek..huhu..
video

Read more...

H.A.R.I2 B.E.R.S.E.J.A.R.A.H

Lilypie - Personal pictureLilypie Daisypath

About This Blog

Picture

Picture

Blog Archive

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP